Vila Malinska II

Vila Malinska II

Projektnim zadatkom predviđena je gradnja stambene građevine, vile, za dvije obitelji. 
Čestica na kojoj je planirana gradnja nalazi se uz obalnu šetnicu, okružena zelenilom, s koje se pruža lijepi panoramski pogled. Dio čestice koji je kopneno više uvućen okrenut je prema južnoj, sunčanoj strani dok se na sjevernoj strani pruža pogled na more. Na zapadu se nalaze drvoredi borova i more a na jugu graniči sa drugom parcelom.
Oblikovana u maniri suvreme arhikteture, vila se koncepturalno predstavlja kao dva odvojena objekta koja zajedno tvore oblik slova L. Jednostavan oblik, velike staklene povšine te sam volumen čine ovu građevinu prozračnu i ležernu. Arhitektonskim oblikovanjem željela se postići oblikovna usklađenost građenih volumena i uređenja okoliša te maksimalna iskorištenost vizura i ambienta u kojem se nalazi.
Veći dio parcele bio bi namjenjen za dnevne i socialne aktivnosti na otvorenom. U kockastim volumenima prizemlja smještene su razne sekundarne funkcije dok je dnevni boravak prostrani ambient ograničem tim kockama. Zanimljive scene i vizure iznenađuju iza svakog kuta. Na gornjoj etaži nalaze se sobe, orientirane sjeveroistočno kako bi im sunce minimalno smetalo, iz kojih se pruža predivan pogled dok su hodnici izloženi sunucu.
U okolišu je predviđeno korištenje prirodnih materijala, specifičnih za mediteransko okružje.

Naziv projekta:
Vila Malinska II
Program:
Privatno, Stanovanje
Status:
Idejni projekt
Godina:
2013
Lokacija:
Malinska, Otok Krk
Površina:
4500 m²
Investitor:
Privatni / Private
Autor(i):
Dražul Glušica arhitekti
Projektni tim:
Leora Dražul, Siniša Glušica, Gorana Stipeč, Dean Klemenc
Unutarnje uređenje:
Dražul Glušica arhitekti
Dizajn namještaja:
Dražul Glušica arhitekti
3D:
Dražul Glušica arhitekti